BIFF 2015

Einars forsvinningsnummer

2014 • 1t • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Einars forsvinningsnummer
Språk
norsk
Undertekster
engelsk
Regi
Elsa Kvamme
Manus
Elsa Kvamme
Foto
Sjur Aarthun, Nils Petter Lotherington
Produsent
Elsa Kvamme, Njål Lambrechts
Kreftpilgrimen

Einar Lunga har prostatakreft med spredning, og en fullstendig friskmelding er ikke lenger mulig. Sykdommens fysiske konsekvenser behandles med cellegift, stråling og hormonbehandling, men den psykiske siden har han funnet en egen kur for: Einar tar med seg tungsinn, angst og mørke tanker på lange gåturer. EINARS FORSVINNINGSNUMMER er en roadmovie fra den kronglete veien nær livets endestasjon, hvor det å gå blir en måte å orientere seg i det indre så vel som det ytre landskapet. Einar begir seg blant annet ut på pilgrimstur til Caceres i Spania, og på den spanske landeveien finner han ro til refleksjon og selvransakelse.

EINARS FORSVINNINGSNUMMER utforsker hvordan psykiske prosesser påvirker fysikken i et sykdomsbilde. Før han ble for syk til å arbeide var Einar Lunga psykolog, og skjebnene han har møtt i jobbsammenheng gir ham et godt utgangspunkt for innsikt i sin egen situasjon. Elsa Kvamme har laget en nær og intens dokumentarfilm full av visdom, sterke samtaler, og de små og store lysglimtene som er så viktige når tilværelsen ser som mørkest ut.

Regi

Elsa Kvamme (Norge, 1954) Filmer: TRIKKEN TIL AUSCHWITZ (2013), LEGENES KRIG (2011), KONGER AV OSLO (2010), FIA OG KLOVNENE (2003)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}