BIFF 2015

Eisenstein in Guanajuato

2015 • 1t 45m • Frankrike / Finland / Belgia / Nederland / Mexico

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Eisenstein in Guanajuato
Språk
spansk/engelsk
Undertekster
engelsk
Regi
Peter Greenaway
Manus
Peter Greenaway
Foto
Reinier van Brummelen
Produsent
Bruno Felix, San Fu Maltha, Cristina Velasco, Femke Wolting
Årets provokasjon er signert Peter Greenaway

I 1931 reiser den sovjetiske regissøren Sergej Eisenstein til Mexico for å spille inn filmen «Que viva Mexico». Og i møte med sin guide Cañedo og meksikanernes kuriøse forhold til døden opplever han en oppvåkning av både seksuell og kulturell karakter. Møtet med det fremmede og forførende landet blir mildt sagt skjellsettende, og det ti dager lange oppholdet vil fortsette å inspirere ham gjennom resten av hans liv.

Det er den gamle mesteren Peter Greenaway som står bak manus og regi på EISENSTEIN IN GUANAJUATO, og etter noen år med stadig mer komplekse og krevende formeksperimenter er han tilbake i god gammel stil. Som vanlig legger Greenaway stor vekt på det visuelle uttrykket; alt er forseggjort og fargesprakende, og hver billedrute er en fest. Filmen som er basert på virkelige hendelser i livet til den sovjetiske regissøren som skrev seg inn i filmhistorien med PANSERKRYSSEREN POTEMKIN, og var allerede et stort navn da han la Mexico for sine føtter. EISENSTEIN IN GUANAJUATO er en morsom, dristig og unikt fascinerende film om en eksentrisk kunstner i et vilt fremmed land.

Regi

Peter Greenaway (Storbritannia, 1942) Filmer i utvalg: THE PILLOW BOOK (1996), DROWNING BY NUMBERS (1988), THE COOK, THE THIEF, HIS WIFE AND HER LOVER (1989), TEGNERENS KONTRAKT (1982)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}