BIFF 2012

Eksorsisten i det 21. århundre

2012 • 1t 20m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Eksorsisten i det 21. århundre
Regi
Fredrik Horn Akselsen
Hva Fanden foregår egentlig?

Det finnes muligens mer mellom himmel og jord enn det vi fatter. Regissør Fredrik Horn Akselsen gjør et forsøk på å finne ut litt mer. De fleste kjenner til filmen EKSORSISTEN I DET 21. ÅRHUNDRE som kom ut i 1973, en film som satte fokus på en gammel katolsk tradisjon ukjent for de fleste på den tiden. I Norge bedrives det ikke mange djevleutdrivelser i året, men utbredelsen tar seg opp sør på kontinentet, og i Sør-Amerika arrangeres masse-eksorsismer!

I Bogotà, Colombia er den spanske eksorsisten Padre Fortea kjendis - hundrevis av mennesker møter opp for å høre ham. En av disse er den besatte Costanza og hennes overbeviste kjæreste Guillermo. Opptil flere eksorister prøver å få bukt med demonene, men hun har ekstra tro på Padre Fortea. Vi følger det norske filmkruet rundt i verden for å se hvordan det står til med eksorsisme i det 21. århundre. Om man velger å tro eller ei – dette er ikke en utdøende tradisjon, det skal gudene vite.

Regi

FREDRIK HORN AKSELSEN (f. 1982) er utdannet innen filmteori og filmpraksis ved NTNU og QUT i Australia. EKSORSISTEN er hans andre dokumentar. Han debuterte med KAMPEN OM THAMSHAVNSBANEN i 2010.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}