EKSPEDISJONEN TIL VERDENS ENDE er en visuelt storslått dokum..." /> EKSPEDISJONEN TIL VERDENS ENDE er en visuelt storslått dokum..."/> EKSPEDISJONEN TIL VERDENS ENDE er en visuelt storslått dokum...">
BIFF 2013

Ekspedisjonen til Verdens ende

2013 • 1t 30m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Ekspeditionen til Verdens ende
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Daniel Dencik
Manus
Daniel Dencik, Michael Haslund-Christensen, Janus Metz Pedersen
Produsent
Michael Haslund-Christensen
Mitt skip er lastet med…

Issmeltingen har åpnet opp nye havområder, og dette tillater den tremastede skonnerten Activ å legge ut på en ekspedisjon til tidligere uutforskede fjorder i det nord-østlige Grønland. Besetningen består av både vitenskapsfolk og kunstnere, og denne blandingen av folk fra ulike felt og disipliner åpner opp for en rekke nye perspektiver. Resultatet er ikke bare en vitenskapelig forskningsferd, men også en dypere eksistensiell reise. Hva er våre forpliktelser overfor naturen, og hvordan vil verden se ut om klimaendringene får lov til å eskalere?

EKSPEDISJONEN TIL VERDENS ENDE er en visuelt storslått dokumentar om en episk sjøreise som slekter på Charles Darwins øyhopping ombord på the Beagle. Filmens tittel er en subtil påminnelse om at dommedagsuret tikker mot midnatt. Den alvorlige tematikken til tross, er dette dypest sett en humoristisk og underholdende dokumentarfilm som byr på alt en god ekspedisjon bør inneholde, fra ublide møter med lokalbefolkningen til oppdagelsen av tidligere ukjente arter og truende isfjell.

Regi

DANIEL DENCIK er en dansk regissør og forfatter. Han er utdannet filmklipper og debuterte som dokumentarfilmskaper med MOON RIDER (2012). EKSPEDISJONEN TIL VERDENS ENDE (2013) vant prisen for beste internasjonale dokumentar under årets Docville-festival.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}