BIFF 2001

EKSPERIMENTET

2001 • 2t • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
DAS EXPERIMENT
Språk
Tysk
Regi
Oliver Hirschbiegel
Manus
Mario Giordano
Foto
Rainer Klausmann
Produsent
Marc Conrad, Norbert Preuss, Friedrich Wildfeuer
De deltok fordi de forventet lett-tjente penger, men de endte opp med å se etter måter å klare å holde seg i live. "Eksperimentet" er sterke følelser og hevntrang der de ytre rammer er et simulert "realityfengsel". Prisen for en manns liv er lik evnen til å overleve...

Taxi-sjåfør/journalist Tarek Fahd leser avisen og får øye på en merkverdig annonse; 4000 DM til hver frivillig deltaker i et psykologisk eksperiment. Han svarer på annonsen. Alt ved eksperimentet synes mystisk, og spesielt følelsen av at militæret er innblandet. Tarek vil tilbake til journalistikken og overbeviser sin tidligere redaktør om å sponse sin deltakelse i eksperimentet, mot en artikkel i etterkant. Han skaffer seg spesialbriller til foto-opptak. Kvelden før eksperimentet, som innebærer to uker i ”lekefengsel”, kolliderer taxien med en annen bil, kjørt av den vakre Dora. Hun bærer sorg etter sin fars død, og Tarek trøster henne i sin egen seng. Om morgenen er hun forsvunnet, men han tar minnet om henne med seg i ”fengselet”. I begynnelsen leker alle deltakerne fengsel, både ”vaktene” og ”fangene”. Men når Tarek, som tar bilder, begynner å provosere ”vaktene”, kommer ting ut av kontroll. Psykologene som overvåker eksperimentet ser hva som er i ferd med å skje, men bestemmer seg for ikke å blande seg inn. I løpet av kort tid er leken blitt blodig alvor.

Regi

Oliver Hirschbiegel debuterte i 1986 med TV-filmen DAS GO! PROJEKT, og han har siden blitt en av de mest ettertraktede regissørene i tysk fjernsyn. Han har vunnet flere priser og to Emmy nominasjoner for beste utenlandske TV-drama for TRICKSER (1996) og DAS URTEIL (1997) Han har bl.a. laget MÖRDERISCHE ENTSCHEIDUNG - UMSCHALTEN ERWÜNSCHT (1991), KINDERSPIEL (1992), Ostwärts (1994), REX - DIE FRÜHEN JAHRE (1997), TODFEINDE (1998).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}