EKSPERIMENTET

førpremiere

2001 • 2t • Tyskland

Det finnes ingen tilgjengelige visninger
Originaltittel
DAS EXPERIMENT
Språk
Tysk
Regi
Oliver Hirschbiegel
Manus
Mario Giordano
Foto
Rainer Klausmann
Produsent
Marc Conrad, Norbert Preuss, Friedrich Wildfeuer
De deltok fordi de forventet lett-tjente penger, men de endte opp med å se etter måter å klare å holde seg i live. "Eksperimentet" er sterke følelser og hevntrang der de ytre rammer er et simulert "realityfengsel". Prisen for en manns liv er lik evnen til å overleve...

Taxi-sjåfør/journalist Tarek Fahd leser avisen og får øye på en merkverdig annonse; 4000 DM til hver frivillig deltaker i et psykologisk eksperiment. Han svarer på annonsen. Alt ved eksperimentet synes mystisk, og spesielt følelsen av at militæret er innblandet. Tarek vil tilbake til journalistikken og overbeviser sin tidligere redaktør om å sponse sin deltakelse i eksperimentet, mot en artikkel i etterkant. Han skaffer seg spesialbriller til foto-opptak. Kvelden før eksperimentet, som innebærer to uker i ”lekefengsel”, kolliderer taxien med en annen bil, kjørt av den vakre Dora. Hun bærer sorg etter sin fars død, og Tarek trøster henne i sin egen seng. Om morgenen er hun forsvunnet, men han tar minnet om henne med seg i ”fengselet”. I begynnelsen leker alle deltakerne fengsel, både ”vaktene” og ”fangene”. Men når Tarek, som tar bilder, begynner å provosere ”vaktene”, kommer ting ut av kontroll. Psykologene som overvåker eksperimentet ser hva som er i ferd med å skje, men bestemmer seg for ikke å blande seg inn. I løpet av kort tid er leken blitt blodig alvor.

Regi

Oliver Hirschbiegel debuterte i 1986 med TV-filmen DAS GO! PROJEKT, og han har siden blitt en av de mest ettertraktede regissørene i tysk fjernsyn. Han har vunnet flere priser og to Emmy nominasjoner for beste utenlandske TV-drama for TRICKSER (1996) og DAS URTEIL (1997) Han har bl.a. laget MÖRDERISCHE ENTSCHEIDUNG - UMSCHALTEN ERWÜNSCHT (1991), KINDERSPIEL (1992), Ostwärts (1994), REX - DIE FRÜHEN JAHRE (1997), TODFEINDE (1998).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}