EL ALCALDE er et fascinerende portrett av en kontroversiell ..." /> EL ALCALDE er et fascinerende portrett av en kontroversiell ..."/> EL ALCALDE er et fascinerende portrett av en kontroversiell ...">
BIFF 2013

El Alcalde

2012 • 1t 21m • Mexico

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
El Alcalde
Språk
Spansk
Undertekster
Engelsk
Regi
Emiliano Altuna Fistolera, Carlos Federico Rossini, Diego Osorno
Manus
Emiliano Altuna Fistolera, Carlos Federico Rossini, Diego Osorno
Produsent
Emiliano Altuna Fistolera, Carlos Federico Rossini
Mangemillionærer mot narkotika

Antallet narkotikarelaterte mord som hvert år finner sted i Mexico er så svimlende høyt at det er vanskelig å ta det innover seg. Narkokartellenes hensynsløse voldsbruk har hensatt landet i en tilstand av en evig ulmende borgerkrig, og enn så lenge har myndighetene vist seg ute av stand til å håndtere problemet. I EL ALCALDE møter vi Mauricio Fernández Garza, mangemillionær og borgermester i den rike og fredelige delstaten Nuevo León. Han er fast bestemt på å beskytte sine innbyggere mot kartellene, og for å oppnå dette tar den frittalende borgermesteren gjerne loven i egne hender.

EL ALCALDE er et fascinerende portrett av en kontroversiell skikkelse. For selv om Garzas metoder har vist seg å være effektive, er det vanskelig å være udelt positiv til en leder som gjerne kunngjør kartellederes død flere dager før likene deres blir funnet. Spørsmålet er om Mexico virkelig er klar for det landet så lenge har etterlyst – en genuint ærlig politiker.

Regi

EMILIANO ALTUNA FISTOLERA har skrevet manus til og regissert kortdokumentaren SEGUIR SIENDO og to helaftens dokumentarfilmer: EL CIRUELO (2008) og EL ALCALDE (2012).

CARLOS FEDERICO ROSSINI arbeider som regissør og filmfotograf i Mexico. Han har regissert dokumentarene EL CIRUELO og EL ALCALDE.

DIEGO OSORNO er journalist og har skrevet en rekke bøker om narkotikakartellene i Mexico. EL ALCALDE er hans debut som dokumentarregissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}