BIFF 2018

El Angel

2018 • 2t 06m • Spania / Argentina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
El Angel
Språk
spansk
Undertekster
engelsk
Regi
Luis Ortega
Manus
Sergio Olguín, Luis Ortega, og Rodolfo Palacios
Foto
Julián Apezteguia
Produsent
Hugo Sigman, Sebastián Ortega, Pedro Almodóvar, Agustín Almodóvar, Matías Mosteirín, Esther García, Leticia Cristi, Axel Kuschevatzky Pablo Culell
En engel med en djevel på hver skulder

Carlos Robledo Puch er en klassisk filmskurk – en vakker mann med et uskyldig ansikt, et djevelsk glimt i øyet, og et komplett fravær av moral og samvittighet. Men han er også et menneske av kjøtt og blod, som for tiden har den tvilsomme æren av å sone den lengste fengselsdommen i Argentinas historie. Den kritikerroste EL ANGEL forteller historien om hvordan raneren, morderen og kidnapperen Robledo Puch gjorde seg fortjent til kallenavnene «Den sorte engelen» og «Dødsengelen» da han herjet i Buenos Aires på begynnelsen av 70-tallet.

EL ANGEL er dog ingen tradisjonell seriemorderfortelling. Luis Ortega har laget en kul, campy og stilsikker kriminalfilm som er mer opptatt av å formidle Robledo Puchs sosiopatiske verdensbilde enn den er av å fordømme hans gjerninger. Dette er en mørk og subversiv film som sitrer av homoerotisk spenning, og som bare blir desto mer fascinerende når man tenker på at det som utspiller seg på lerretet faktisk har funnet sted i virkeligheten.

Regi

Luis Ortega (Argentina, 1980) Filmografi: LULU (2014), DROMÓMANOS (2012), DAMN SUMMER (2011), THE DIRTY SAINTS (2009), MONOBLOC (2005), BLACK BOX (2002)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}