BIFF 2006

ELECTROMA

2006 • 1t 14m • Frankrike / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Electroma
Regi
Thomas Bangalter & Guy-Manuel De Homem-Christo
To roboter legger ut på en odysse gjennom et vakkert, øde landskap for å bli mennesker

Daft Punks regidebut er en magisk, musikalsk og mytisk roadmovie uten dialog, men med masse herlig musikk av helter som Curtis Mayfield og Brian Eno. Debutantene overbeviser med sin lek med farger former og landskap.

Verden er bare befolket av roboter med skinnende hjelmer lik våre velkjente Daft Punk-helter. Men dette er filmen der de franske househeltene får bygget menneskehoder utenpå hjelmene sine for å prøve å bli kvitt sine fremmedgjørende metalliske skall. I sin søken havner de i en ørken som er ypperlig fotografert. Filmens spesielle uttrykk gjorde den til et samtaletema på Croisetten under årets Cannes-festival, hvor den hadde premiere.

 

Regi

Thomas Bangalter og Guy-Manuel de Homem-Christo er franske housemusikere og grunnleggere av bandet Daft Punk. De var også manusforfattere og produsenter for den timelange Daft Punk-musikkvideoen INTERSTELLA 5555: THE 5TORY OF THE 5ECRET 5TAR 5YSTEM (2003)(BIFF 2003). De har regissert flere av sine egne musikkvideoer. Bangalter har også laget musikk for filmen IRRÉVERSIBLE (2002).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}