Miljøødeleggelsen og prognosene som serveres i ELEMENTAL er ..." /> Miljøødeleggelsen og prognosene som serveres i ELEMENTAL er ..."/> Miljøødeleggelsen og prognosene som serveres i ELEMENTAL er ...">
BIFF 2013

Elemental

2012 • 1t 33m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Elemental
Språk
Engelsk / Hindi
Undertekster
Engelsk
Regi
Gayatri Roshan, Emmanuel Vaughan-Lee
Manus
Gayatri Roshan
Foto
Emily Topper
Produsent
Gayatri Roshan, Emmanuel Vaughan-Lee
Elementær kunnskap

Dokumentarfilmen ELEMENTAL forteller tre separate historier som forenes av det faktum at de alle handler om mennesker som kjemper mot ødeleggelsen av naturen som omgir dem. I India arbeider Rajendra Singh for å stoppe forurensningen av hinduenes hellige elv Ganges; i Canada vier Eriel Deranger all sin tid til å forhindre det gigantiske oljesandutvinningsprosjektet The Tar Sands i å forurense et helt kontinent; mens i Australia hevder oppfinneren og entreprenøren Jay Harmon å ha funnet løsningen på vår tids største miljøtrussel.

Miljøødeleggelsen og prognosene som serveres i ELEMENTAL er mildt sagt nedslående, men ved å presentere publikum for tre utrettelige idealister, skaper regissørene Emmanuel Vaughan-Lee og Gayatri Roshan også et snev av håp. Og det er også her vi finner filmens bitre ironi: Det er ikke et nært forestående økologisk kollaps som er denne historiens store tragedie - det er vissheten om at vi hele veien hadde mulighet til å avverge den.

Regi

GAYATRI ROSHAN har produsert kampanjer for radio og TV. I 2010 fullførte hun arbeidet som produsent for HARMONY (2010), en helaftens dokumentarfilm som ble vist under NBCs Green Week i 2010.

EMMANUEL VAUGHAN-LEE arbeider som både regissør, produsent, musiker og komponist. Han har regissert og produsert tallrike prisvinnende filmer som har blitt vist ved filmfestivaler over hele verden.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}