BIFF 2005

Elizabethtown

2005 • 2t 04m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Elizabethtown
Språk
Engelsk
Regi
Cameron Crowe
Manus
Cameron Crowe
Foto
John Toll
Produsent
Cameron Crowe, Tom Cruise, Paula Wagner
En noe svart komedie om det å drite seg ut i jobben. Og en aldri så liten romanse attpå.

Drew er i ferd med å bli rikskjendis etter at hans siste skomodell flopper totalt, og det verdensomspennende konsernet han jobber i går på en smell i milliardklassen. Samtidig blir han dumpet av kjæresten. Drew ser ingen andre alternativer enn å ta livet av seg. Forsøket avbrytes imidlertid av nok en trist hendelse: Den vimsete søsteren hans ringer og forteller at faren deres er død. Dermed pakker Drew sekken og vender snuten mot hjembyen Elizabethtown. Der venter begravelsesbyrået, en hysterisk mor, bråkete slektninger - og en vakker, nevrotisk jente som kan komme til å snu livet hans på hodet.

Med ELIZABETHTOWN vender regissør Cameron Crowe tilbake til det han kan best: den romantiske komedien. Slik som Zach Braffs regidebut GARDEN STATE, handler filmen om å ta et skritt tilbake og inn i barndomshjemmet, for å få nye perspektiver på sin egen livssituasjon. Crowes styrke er at han klarer å skildre et blikk eller en stemning: de små, dyrebare øyeblikkene som vanskelig lar seg fange på film. ELIZABETHTOWN kan i tillegg skilte med et habilt soundtrack med låter håndplukket av Crowe selv. Det kan ikke utelukkes at dette blir den BIFF-retten som varmer mest i oktobermørket.

Regi

Cameron Crowe er født i California i 1957. Han startet sin yrkeskarriere 15 år gammel, som journalist i musikkmagasinet Rolling Stone. Han skrev manuset til komedien FAST TIMES AT RIDGEMONT HIGH (1982), basert på en bok han ga ut etter å ha gått undercover som elev ved en skole for å sette seg inn i ungdomskultur. Han har skrevet og regissert SAY ANYTHING (1989), SINGLES (1992), JERRY MAGUIRE (1996), ALMOST FAMOUS (2000), samt VANILLY SKY (2001). Han har også skrevet ”Conversations With Wilder”, en samling intervjuer han gjorde med regissøren Billy Wilder.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}