2016 • 2t 10m • Belgia / Frankrike / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Elle
Språk
fransk
Undertekster
engelsk
Regi
Paul Verhoeven
Manus
Philippe Djian, David Birke, Harold Manning
Foto
Stéphane Fontaine
Produsent
Saïd Ben Saïd, Michel Merkt
Ingen gjør «problematisk» som Paul Verhoeven

Med den kritikerroste thrilleren ELLE plukker Paul Verhoeven opp tråden etter ROBOCOP og STARSHIP TROOPERS. For i likhet med disse sci-fi-klassikerne er ELLE en medrivende og underholdende film som tvinger publikum til å konfrontere sine egne reaksjoner og sympatier. Isabelle Huppert spiller hovedrollen som den framgangsrike dataspillutvikleren og forretningskvinnen Michèle, som blir offer for en brutal overfallsvoldtekt i sitt eget hjem og knapt nok reagerer i det hele tatt. Snarere enn å melde fra til politiet setter hun i gang sin egen etterforskning, og når overgriperen vender tilbake, får man følelsen av at Michèle har lengtet etter ham.

ELLE er med andre ord full av scener og plottelementer som stiller spørsmål ved vedtatte sannheter om voldtekt og voldtektsofre, men takket være en strålende Huppert i sin beste rolle siden PIANOLÆRERINNEN blir filmen langt mer enn en platt provokasjon. Snarere viser denne spennende, velspilte, morsomme (!) og evig uforutsigbare psykologiske thrilleren at Verhoeven fortsatt er en filmskaper av ypperste klasse.

Regi

Paul Verhoeven (Nederland, 1938) Filmer i utvalg: TRICKED (2012), BLACK BOOK (2006), HOLLOW MAN (2000), STARSHIP TROOPERS (1997), SHOW GIRLS (1995), BASIC INSTINCT (1992), ROBOCOP (1987)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}