BIFF 2012

Elles

2011 • 1t 39m • Frankrike / Polen / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Elles
Regi
Malgorzata Szumowska
Verdens eldste yrkesstolthet?

Anne er en fremgangsrik middelaldrende journalist som gjør research til en artikkel om prostitusjon blant kvinnelige studenter for franske Elle. Innledningsvis sliter hun med å finne kvinner som er villig til å la seg intervjue om sitt dobbeltliv, men omsider får hun god kontakt med den ambisiøse polske økonomistudenten Alicja og den stillfarne Charlotte. De unge kvinnene blir snart svært så åpne om det de driver med, men etter hvert som intervjuene skrider frem, blir det åpenbart at samtalene ikke egentlig handler om intervjuobjektene, men om intervjueren selv.

ELLES utforsker et klassisk feministisk tema, nemlig kvinnelig seksualitet som en salgbar vare og en kilde til kvinnelig makt. Det er en kontroversiell tematikk, men regissør og manusforfatter Malgorzata Szumowska behandler de potensielle klisjeene med takt og psykologisk innsikt. Resultatet er en spennende og tankevekkende film om hvordan vi bruker seksualitet som utgangspunkt for å definere oss selv og vår egen status, samt hvordan vi dytter disse tankene over på andre.

Regi

MALGORZATA SZUMOWSKA er en polsk regissør, manusforfatter og produsent. SZUMOWSKA er utdannet fra den anerkjente filmskolen i Lodz hvor storheter som Roman Polanski og Krzysztof Kieslowski óg har vært studenter. SZUMOWSKA debuterte som regissør med filmen HAPPY MEN i 2001 og for denne ble hun nominert til European Film Award. Hun har i ettertid regissert flere filmer, både dokumentarer og spillefilmer. Hun er nå aktuell med ELLES (2012).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}