BIFF 2000

Elskede kjøtere

1999 • 2t 33m • Mexico

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Amores Perros
Språk
Spansk
Regi
Alejandro González Inárritu
Manus
Guillermo Arriaga
Foto
Rodrigo Prieto
Produsent
Alejandro González Iñárritu

Sjelden har en debutfilm vakt så stor internasjonal oppmerksomhet som ELSKEDE KJØTERE, med både nominasjon til Oscar, priser fra festivaler verden over, og publikumsrekord i hjemlandet - dette er en film med svært mange anbefalinger.

Grand Prix som Beste Film under kritikeruken i Cannes 2000 var en bra start for en film som også har fått en lysende fortsettelse: Grand Prix, Tokyo 2000, Beste Film, Chicago 2000, Beste Film, Sao Paulo 2000, Beste Film, Cuba 2000 - og her hjemme kåret til Beste Film av juryen under "Film fra Sør" i Oslo.

Mexico City - verdens største storby, en av de mest overbefolkede og forurensede, med mye vold og korrupsjon, men samtidig også en sjarmerende by - tross sine 21 millioner innbyggere.

Her møter vi Octavio, en ung mann med et godt øye til sin brors kone Susana. For å skaffe de pengene de trenger for å rømme sammen, lar han hunden sin Cofi delta i hundekamper. Det er kamper med høy innsats - og med dødelig utgang for den ene av partene.

Samtidig flytter Daniel (42), fra sin kone og barn for å flytte sammen med Valeria, en vakker og ung fotomodell. Men skjebnen innhenter de lykkelige; i en tragisk ulykke skjendes Valeira så hele hennes karriere står på spill.

Vevd inn i hendelsene møter vi en eldre mann, med en broket fortid og utkomme som leiemorder. I et dramatisk høydepunkt møter vi alle på en gang, men sirkelen er aldri lukket: på veien til håpet krysses mange stier.

ELSKEDE KJØTERE er en tøff film, rik på opplevelser.

Regi

Alejandro González Inárritu
Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}