BIFF 2018

En Affære

2018 • 1t 32m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
En Affære
Språk
norsk
Undertekster
engelsk
Regi
Henrik Martin Dahlsbakken
Forelska i lærer’n?

Når den tidligere turneren Anita får jobb som gymlærer på en skole i et velstående strøk av Oslo, tar det ikke lang tid før eleven Markus legger an på henne. Tiltrekningen er gjensidig, og etter hver innleder hun og den atletiske og usedvanlig selvsikre tenåringen et seksuelt forhold. Anita er fullt klar over at hun setter både jobben og ekteskapet på spill, men forholdet til eleven blir raskt en besettelse hun verken ønsker eller makter å kontrollere.  

Henrik Martin Dahlsbakkens EN AFFÆRE er noe så sjeldent som en vellykket norsk erotisk thriller, men den er også et portrett av samfunn der en vellykket fasade er alfa og omega, og hvor desperate lengsler og forbudte drifter lurer under overflaten. Både Tarjei Sandvik Moe («Skam») og Andrea Bræin Hovig (som har vært borti lignende tematikk tidligere, i Dag Johan Haugeruds DET ER MEG DU VIL HA) overbeviser stort i hovedrollene, og sammen med et manus som tar samtiden på kornet, gjør de dette til en usedvanlig utfordrende og dagsaktuell film.

Mandag 01. oktober kl 18:00, Vaskeriet: Samtale om EN AFFÆRE med regissør Henrik M. Dahlsbakken og skuespillerensemblet.

Regi

Henrik Martin Dahlsbakken (Norge, 1989) Filmografi: RETT VEST (2017), CAVE (2016), SENSOMMER (2016), Å VENDE TILBAKE (2015)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}