BIFF 2002

En annen verden

2001 • 1t 35m • Algerie / Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
L' autre monde
Regi
Merzak Allouache

Ikke så unaturlig etter det som er skjedd siste året, har vi prøvd å finne filmer til BIFF 2002 som kunne gi oss et innblikk i den arabiske verden, for på den måte å gi vårt lille bidrag til en mer balansert virkelighetsoppfatning av forholdet mellom den vestlige verden og - ja nettopp, en annen verden - den arabiske. En av få filmer som passerer nåløyet med god margin med hensyn til kvalitet er denne, som likevel ikke direkte kommenterer forholdet mellom vesten og Arabia, snarere fungerer som en påminnelse om at denne del av verden har mange uløste konflikter også internt.

Yasmine arbeider på et advokatkontor og er forlovet med computerprogrammereren Rachid. De er begge barn av algeriske innvandrere til Frankrike og har levd i et stabilt og harmonisk forhold i Paris. Uten varsel drar plutselig Rachid til Algerie. Yasmine bestemmer seg for å dra etter, selv om hun aldri har vært i foreldrenes land og heller ikke snakker språket, for å prøve å finne ut hva som er skjedd. Alt hun vet er at Rachid har vervet seg og deltar i borgerkrigen. Hun ankommer hovedstaden og drar videre innover i ørkenområdene for å finne ham. I en landsby blir hun tatt inn til forhør av en offiser av høyere grad og får beskjed om at Rachid er oppført som savnet etter en kamphandling. Hun blir bedt om å returnere til Alger, det er for farlig for henne å være utenfor hovedstaden - men hun drar motsatt vei. En annen verden venter henne.

Regi

Merzak Allouache (1944, Alger) var filmfaglig utdannet i Frankrike i 1967. Etter sin debut OMAR GATLATO i 1976, en komedie om ungdommer i Algerie, har han laget en rekke dokumentarer om hjemlandet. Han arbeider nå i Paris og hans mest kjente film BAB EL-OUED CITY vant kritikerprisen i Cannes i 1994.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}