BIFF 2017

En fantastisk kvinne

2017 • 1t 43m • Chile / Spania / Tyskland / USA

4 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
spansk
Undertekster
norsk
Regi
Sebastián Lelio
Manus
Gonzalo Maza, Sebastián Lelio
Foto
Benjamín Echazarreta
Produsent
Maren Ade, Pablo Larraín, Sebastián Lelio, Gonzalo Maza, Juan de Dios Larraín
Retten til å være kvinne

Orlando har gått fra kone og barn for å leve livet med den 20 år yngre Marina. Det høres kanskje ut som en velkjent historie, men når hennes nye flamme brått går bort sitter Marina igjen som mistenkt av politiet og forhatt av Orlandos etterlatte. Forviklingene følger, og fordommene mot Marina som den andre – og transkjønnede – kvinnen, står i kø. Rettighetene hennes faller mellom alle stoler, og selv om ingen riktig vet hvordan de skal forholde seg til henne, viser hun vei med sin indre styrke og sitt pålitelige moralske kompass.

Det kulturelt konservative Chile utgjør rammen for dette utradisjonelle mellommenneskelige dramaet og dets trykkende, klaustrofobiske relasjoner. Regissør Sebastián Leilos portrett av en sterk og egenrådig dame preges av høyt tempo og flott foto, men det er hovedrolleinnehaver Daniela Vega som stjeler showet. Med EN FANTASTISK KVINNE gjenforenes teamet bak GLORIA (2013) for å fortelle en ny historie om en kvinne som nekter å føye seg etter samfunnets forventninger.

Regi

Sebastián Leilo (Argentina/Chile, 1974) Filmografi: GLORIA (2013), EL AÑO DEL TIGRE (2011), NAVIDAD (2009), LA SAGRADA FAMILIA (2005), SMOG (2000)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}