BIFF 2008

En helt kommer hjem

2007 • 1t 40m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
En mand kommer hjem
Regi
Thomas Vinterberg
F-f-f-fa-fa-fa-familieforviklinger!

Det er sommer, og den berømte operasangeren Karl Kristian Schmidt er på vei hjem for å kaste glans over fødebyen med sin opptreden. Byen feirer sitt 750-års jubileum og det er tid for den store festen. Den stammende Sebastian er sammen med Claudia og jobber i kjøkkenet på stedets hotell. En dag dukker Maria opp, den smågale jenta han egentlig elsker. Samtidig dukker andre ting fra fortiden opp, én etter én, helt til det blir rent for mye for Sebastian.

 

Med EN HELT KOMMER HJEM gjør Thomas Vinterberg sin første film på dansk siden kjempesuksessen FESTEN fra 1998. Til tross for en del likheter mellom de to filmene - først og fremst av tematisk art; familiære hemmeligheter og slikt - er filmene ganske ulike. Vinterberg og fotograf Anthony Dod Mantle har her oppgitt det dogmatiske koketteriet. Resultatet er en svært behagelig og veldig morsom skrudd komedie om farskap og morskap, kjærlighet og ærlighet.

Regi

Etter å ha laget en rekke kritikerroste filmer, var Thomas Vinterberg (f. 1969) i 1995 med på å danne Dogme 95, sammen med Lars Von Trier og Søren Kragh-Jacobsen. I 1998 lagde Vinterberg FESTEN, den første dogmefilmen. Siden har han laget engelskspråklig film (THE THIRD LIE, IT'S ALL ABOUT WENDY, DEAR WENDY), før han har returnert til Danmark med EN HELT KOMMER HJEM.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}