EN HIMMEL AV KOBBER har form som et moderne epos, men bak de..." /> EN HIMMEL AV KOBBER har form som et moderne epos, men bak de..."/> EN HIMMEL AV KOBBER har form som et moderne epos, men bak de...">
BIFF 2013

En himmel av kobber

2013 • 1t 33m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Selfish Giant
Språk
Engelsk
Undertekster
Engelsk
Regi
Clio Barnard
Manus
Clio Barnard
Foto
Mike Eley
Produsent
Tracy O’Riordan
Absolutt fabelaktig

Når den kortvokste og bråvoksne trettenåringen Arbor utvises fra skolen, legger han ut på eventyr med sin lojale venn, Swifty. De oppdager raskt at de kan tjene penger på å selge skrapmetall til den grådige og kyniske skraphandleren Kitten, og med hest og kjerre tråler de hjembyen på jakt etter kabler og annet de kan bytte mot penger.

EN HIMMEL AV KOBBER har form som et moderne epos, men bak de arketypiske skikkelsene og de stiliserte bildene finner vi klassisk britisk sosialrealisme, hvor tragedie og sjarm går hånd i hånd. Filmen er inspirert av en novelle av Oscar Wilde og var blant de mest bejublede filmene under årets filmfestival i Cannes, hvor den vant Europa Cinemas Label-prisen. Med uvurderlig hjelp fra sine to unge hovedrolleinnehavere har Clio Barnard laget et uforglemmelig og intenst sjarmerende drama, som sender tankene hen til kritikerroste regissører som Ken Loach, Lynne Ramsay og Shane Meadows.

Regi

CLIO BARNARD (1965) er en britisk kunstner og regissør. For sin debutfilm THE ARBOR (2010) ble hun nominert til BAFTA Film Award.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}