BIFF 2011

En krigserklæring

2011 • 1t 40m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
La guerre est déclarée
Regi
Valérie Donzelli
Oppløftende om sykdomsbekjempelse

Når en vakker mann og en vakker kvinne – hvis navn tilfeldigvis er Roméo og Juliette – møtes på en fest, er det som om all verdens klisjeer om romantisk kjærlighet slår til på én gang. De to opplever en natt som er så himmelropende fantastisk på alle måter, at når deres sønn Adam blir født ni måneder senere, virker det nesten for godt til å være sant. Og på sett og vis er Adams fødsel slutten på den nærmest overnaturlige medgangen som har preget forholdet. Det viser seg nemlig at den lille gutten har en svulst i hjernen.

EN KRIGSERKLÆRING er en fantastisk fotografert film i Canon 5D som tar oss med på en reise som begynner med den store omveltende kjærligheten og deretter fortsetter med en reise langt inn i Frankrikes absurde sykehusbyråkrati, før vi blir vitne til hvordan den vedvarende usikkerheten som følger med en potensielt dødbringende sykdom kan tære på selv det sterkeste forhold.

Regi

Valérie Donzelli er en fransk skuespiller, manusforfatter og regissør. Etter å ha spilt noen mindre roller i film, fikk hun mulighet til å spille for et større publikum gjennom fjernsynet. I 2008 slapp hun sin første kortfilm IL FAIT BEU DANS LA PLUS BELLE VILLE DU MONDE, og veien var kort til hennes første spillefilm LA REINE DES POMMES, lansert i 2010. LA GUERRE EST DÉCLARÉE (DECLARATION OF WAR) fra mai 2011 er hennes andre spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}