BIFF 2011

En liten øy i verden

2011 • 1t 05m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
En liten øy i verden
Regi
Tommy Gulliksen
Dagen da terroren kom til Norge

22. juli 2011 ble dagen vi aldri kommer til å glemme. En fredelig dag i trygge Norge ble forvandlet til en av landets mørkeste dager, som følge av en manns uforståelige ondskap. Først kom den grufulle nyheten om at en bombe var gått av i regjeringskvartalet i Oslo, deretter sjokkmeldingen om en massakre på AUFs sommerleir på Utøya. 77 mennesker mistet livet.

Filmen starter sin handling 20.juli, og vi får et innblikk i hvordan leirlivet var på idylliske Utøya i dagene før den forferdelige hendelsen. Det var en sommercamp fylt av glede, politisk engasjement, aktiviteter og sang. Kontrasten kunne ikke vært større til det som skulle skje to dager senere. Flere av de overlevende ungdommene forteller her sine sterke historier om hva de opplevde på Utøya, en øy som gikk fra å være et paradis til å bli et helvete. Som en del av BIFFs norske dokumentarsatsing viser vi den filmen Dokument 2-redaksjonen mener er den viktigste i 2011. Filmskaperne vil være til stede i salen under visningen.

Regi

TOMMY GULLIKSEN (f. 1980) er en norsk dokumentarfilmskaper og journalist. Han var ansatt i Dokument 2 i TV 2 fra 2003 til programmet ble midlertidig nedlagt i 2010. Han har regissert hele 17 TV-dokumentarer, og vant Gullruten for beste regi på filmen DEN STORE STYRKEPRØVEN (2010). Etter endt engasjement i TV2 startet han produksjonsselskapet Dokumentaravdelingen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}