BIFF 2010

En mann som skriker

2010 • 1t 32m • Tsjad

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Un Homme qui crie
Språk
Fransk
Regi
Mahamat-Saleh Haroun
Manus
Mahamat-Saleh Haroun
Foto
Laurent Brunet
Produsent
FLorence Stern
Et tsjadisk mesterverk

A SCREAMING MAN er en noe så sjeldent på norske kinoer som en film fra det sentralafrikanske landet Tsjad, et land som visstnok bare har én fungerende kino. Regissør Mahmat-Saleh Haroun forteller en samtidshistorie fra et land på randen av borgerkrig. Med en subtil og nedtonet stil viser han hvordan landet slites i to under korrupsjon, fattigdom, kinesiske oppkjøp og en konstant frykt for sikkerhet.

Adam og sønnen Abdel arbeider begge ved det mest luksuriøse hotellet i hovedstaden. Adam er tidligere vestafrikansk mester i svømming og har i alle år hatt ansvar for vedlikehold av hotellets basseng. Han nyter en stor respekt både fra kolleger og naboer. Når nye kinesiske eiere kjøper opp hotellet bestemmes det at den aldrende Adam skal omplasseres og at sønnen skal overta ansvaret for bassenget. Adam føler seg plutselig sosialt ydmyket og fylles av forakt. Samtidig forlanger myndighetene at alle borgere må bidra til hærens krigsinnsats. Adam blir fanget i et umulig dilemma: Han har ingen penger å bidra med, men han har en sønn…

Regi

Mahmat-Saleh Haroun er født i Tsjad i 1961. Han har bodd i Frankrike siden 1982 og laget en rekke filmer. Han spillefilmdebuterte med BYE BYE AFRICA i 1999 og fulgte i 2003 opp med ABOUNA. Mahmat-Saleh Haroun har med sine to siste filmer DARRATT (2006) og A SCREAMING MAN virkelig oppnådd anerkjennelse også blant et europeisk publikum. DARRATT fikk Grand Special Jury Prize ved Veneziafestivalen i 2006 og med A SCREAMING MAN hentet han velfortjent med seg juryprisen fra hovedprogrammet i Cannes.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}