BIFF 2008

En reise i vannets fremtid: Vannets tidsalder

2008 • 0t 52m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
En reise i vannets fremtid: Vannets tidsalder
Regi
Anders Taylor Larsen
Vannet er den nye oljen, og i framtiden vil råderett være en kilde til konflikt mellom nasjoner

Geograf Terje Tvedt tar oss med på en reise med geopolitiske utfordringer i fokus. Vann er fundamentalt i alle menneskers liv, det endrer samfunnet og setter politiske agendaer. Filmen vant Gullruten for beste TV-dokumentarfilm. Den fascinerende reisen går fra Sør-Afrikas aggresjoner overfor sin lille nabo, via Nilens enorme betydning for et tosifret antall land i Afrika, til Himalaya som vannkilde til flere milliarder mennesker. EN REISE I VANNETS FRAMTID er en fortsettelse av serien EN REISE I VANNETS HISTORIE - en suksesshistorie hva norsk dokumentarfilm angår, og vist på tv i over hundre land. Kombinasjonen av narrativ dokumentarfilm med godt driv, faglig tyngde og store bilder med geografisk bredde, gjør filmen til en lærerik fornøyelse. Vi møter høytstående politikere og skarpe akademikere. Spillet om vannet blir neppe pent framover. Spania går fra jordbruksprodusent til ørken, til dels grunnet overforbruk i norske landsbyer på Solkysten. Og Tibets uavhengighet er en umulighet, nettopp fordi de er Kinas vannkilde.

Regi

Anders Taylor Larsen har jobbet i en lang årrekke for NRK og har også gjort mye nyskapende for Metropol TV. Han har regissert THE SOUND OF PARIS (2004), en dokumentarserie om musikklivet i Paris.

Programleder Terje Tvedt er professor ved Universitetet i Bergen og har forsket spesielt på vannets rolle historisk og i utviklingsarbeid, og han har publisert en rekke bøker om emnet. Han initierte filmprosjektet om vannets historie i 1997. Han har også skrevet manus til to dokumentarfilmer om norsk bistand og paradokser knyttet til den norske modellen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}