BIFF 2007

En ren smakssak

2007 • 1t 45m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Reine Geschmacksache
Regi
Ingo Rasper
Forviklingene står i kø etter hvert som far og sønn blir bedre kjent med hverandre

Wolfi er omreisende handelsmann som jobber i konfeksjonsbransjen og pusher håpløse kvinneklær på butikkselgerne. Alt går på det jevne så lenge han har faste klienter. Han mister imidlertid førerkortet sitt en dag, og sønnen Karsten må skippe sydenturen med sine bestevenninner for å være farens sjåfør.

 

Så skjer det som alle handelsreisende frykter: De får konkurrenter som er yngre, mer vitale, pågående og attraktive, og som kanskje til og med har bedre smak. En slik en trenger seg inn på Wolfis revir og Wolfi synes å miste grepet. Det hele topper seg når nykommeren møter den pur unge Karsten, som altså er i samme "klubb" som farens konkurrent. Det hele utvikler seg etter hvert til en familiekrise.

Denne, samt SHOPPEN og SCHRÖDINGERS VIDUNDERLIGE VERDEN er tre eksempler på at tysk film ikke alltid er så tungsindig som noen vil ha det til. Her er tre lettbeinte komedier som funker.

Regi

Ingo Rasper (Hildesheim, 1974) begynte å arbeide med film i Hamburg i 1998 og tok utdannelsen i regi på Ludwigsburger Filmakademie i Baden-Württemberg. Han har laget kortfilmen DUFTE (2001) og eksamensfilmen NEUSCHWANSTEIN CONSPIRACY (06). Han bidro også til SCHÖNE AUSSICHTEN (06) med ett av novellefilm-bidragene. EN REN SMAKSSAK hadde premiere på Max-Ophüls Festivalen i Saarbrücken nå i år, hvor den vant priser for beste manus, beste birolle og publikumsprisen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}