BIFF 2001

En tid for fulle hester

2001 • 1t 20m • Iran

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
ZAMANI BARAYÉ MASTI ASBHA
Regi
Bahman Ghobadi

Kurdistan i grenseområdet mellom Iran og Irak. En tolv år gammel gutt er familiens overhode. Han tjener til sine søskens livsopphold ved illegal grensetrafikk og deler ansvaret for dem med den eldste søsteren. En yngre bror er sterkt handikappet og vil i følge legen dø innen kort tid dersom han ikke blir operert. Familiens eldste søster ser ikke noe annet valg enn å gifte seg med en iraker som kan bidra økonomisk til guttens operasjon. Men det haster med å få ham operert.

En film om barn som alt for tidlig blir tvunget til å ta ansvar. Den nærhet, kjærlighet og omsorg de eldste viser for sin syke bror er rørende beskrevet. Historien som fortelles er delvis en rekonstruksjon av hva som faktisk hendte disse unge.

Med EN TID FOR FULLE HESTER følger filmskaperen Bahman Ghobadi i samme spor som mange av sine iranske kolleger, så som Abbas Kiarostami, Jafar Panahi og Mohsen Makmalbaf, som alle har et spesielt godt grep om instruksjon av barn i voksenfilmer.

Regi

Bahman Ghobadi (1969) er født i iransk Kurdistan. Mellom 1995 og 1999 var han aktiv som kortfilmskaper. Han arbeidet som regiassistent for Kiarostami på VINDEN VIL BÆRE OSS og han spiller en av hovedrollene i Samira Makhmalbafs TAVLENE. EN TID FOR FULLE HESTER er hans debut som spillefilmregissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}