BIFF 2007

Encounter Point

2006 • 1t 32m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Encounter Point
Regi
Ronit Avni & Julia Bacha
Et inspirerende portrett av fredsaktivister på begge sider av den israelsk-palestinske konflikten

Palestineren Ali tilbrakte flere år i israelske fengsler på grunn av sitt politiske engasjement i anti-israelske demonstrasjoner. Mens han lå på sykehuset, etter å ha blitt såret av en israelsk bosetter, fikk han beskjed om at broren hans var blitt drept av en israelsk soldat. Israeleren Robis sønn ble drept av en palestinsk snikskytter i 2002. Hun er er enda mer plaget av tapet siden sønnen skulle beskytte en israelsk bosetting som hun er motstander av. Til tross for disse smertefulle erfaringene, slutter både Ali, Robi og andre vi treffer i ENCOUNTER POINT seg til Bereaved Families Forum som forener både israelere og palestinere som har mistet familiemedlemmer i konflikten og som likevel bestemmer seg for å kjempe sammen for en fredelig fremtid for alle.

ENCOUNTER POINT gir oss et dypt engasjerende og inspirerende portrett av disse fredsaktivistene som modig kjemper videre til tross for mange hindringer på veien.

Regi

Ronit Avni er grunnlegger og direktør av Just Vision, en organisasjon som jobber med å spre innflytelsen fra palestinske og israelske fredsaktivister. Hun har produsert kortfilmer i samarbeid med filmskapere fra Senegal, Burkina Faso, USA og Brasil mens hun jobbet for Peter Gabriels menneskerettighetsorganisasjon WITNESS.

Julia Bacha er fra Brasil og kom til New York i 1998 for å studere Midtøstenhistorie og politikk ved Columbia University. Ved siden av sine akademiske studier, har hun også videreutviklet interessen for dokumentarfotografi. Blant annet klippet hun og var med på å skrive manus til den prisbelønte dokumentarfilmen CONTROL ROOM (2004, BIFF 2004).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}