BIFF 2008

Encounters at the End of the World

2007 • 1t 39m • Tyskland/USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Encounters at the End of the World
Regi
Werner Herzog
Werner Herzog har vært på Sydpolen – også. En personlig beretning om å befinne seg ved verdens ende

Da det ble meldt om nært forestående vulkanutbrudd på Guadeloupe på 70-tallet ble hele øyen evakuert. De eneste som dro andre veien var Werner Herzog og hans trofaste fotograf Jörg Schmidt-Reitwein, som begge dro til vulkanens rand for å filme utbruddet! Det kom heldigvis ikke. Nå er den forrykende eksentriske filmskaper på ferde nok en gang – og oppdraget var å dra til Antarktis for å avlevere et personlig dokument om sitt møte med verdens ende.

Det hele er blitt en underholdende film, paret med uendelig vakre bilder – både på isen og under – filmet av komponist Henry Kaiser. Vi møter en rekke mennesker som har det til felles at de heller vil leve sitt liv i isødet enn å være del av sivilisasjonsjaget der hjemme. En kostelig sekvens er Herzogs intervju med en av verdens fremste pingvinforskere. Han har holdt på i mer enn 30 år og er blitt så påvirket av dem at han knapt enser intervjueren. En annen lang klaustrofobisk sekvens viser det sparsommelige livet under isen – langs havbunnen. Lenger bort på denne planeten tror vi ikke det går an å komme.

Regi

Werner Herzog (f. 1942) er en av de største tyske filmregissørene noensinne og en gigant innen moderne film. I løpet av sin 46 år lange karriere har han blitt beryktet for filminnspillinger som er like spektakulære som selve filmene, og han er en av få regissører som er like respektert for sine spillefilmer som sine dokumentarer. Blant hans mange filmer finner vi klassikere som AGUIRRE – GUDS VREDE (1972), GÅTEN KASPAR HAUSER (1974), STROSZEK – BALLADEN OM BRUNO S. (1977), NOSFERATU – NATTENS VAMPYR, WOYZECK (begge 1979), FITZCARRALDO (1982), MIN BESTE FIENDE (1999) og GRIZZLY MAN (2005).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}