BIFF 2004

End of the Century: The Story of The Ramones

2003 • 1t 50m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
End of the Century: The Story of The Ramones
Språk
Amerikansk
Regi
Jim Fields & Michael Gramaglia

The Ramones var pønkrockerne fra New York som erobret verden og musikkpressen med sett som kunne bestå av seks treakkords-låter på et kvarter. De måtte nøye seg med å spille på små, rustne klubber i hjemlandet, men i England inspirerte de legender som Sex Pistols og The Clash.

Av originalbesetningen på fire, som alle opererte med Ramone som etternavn, døde Joey og Dee Dee i henholdsvis 2001 og 2002. Tommy forlot bandet allerede i 1978, og farsfiguren Johnny har siden den gang kjempet innbitt for å holde The Ramones samlet i hvilken form som helst. Forholdet mellom Johnny og Joel har vært svært kjølig siden 80-tallet, da Johnny stjal Joels kjæreste. Én av utfordringene under opptakene var at begge var overbevist om at filmskaperne kom til å ta den andres parti. Johnny døde forøvrig av kreft for få uker siden, den 15. september 2004, i en alder av 55 år.

THE END OF THE CENTURY: THE STORY OF THE RAMONES er en blanding av gammelt og nytt materiale, konsertopptak og intervjuer. Filmen følger i sporene til THE FILTH AND THE FURY (2000) og 24 HOUR PARTY PEOPLE (2002), og er essensiell for nedskrivningen av de siste tiårenes rockhistorie.

Regi

Jim Fields (f. 1964) bor i Brooklyn og har jobbet som grafisk designer og animatør. Han har en påbegynt mastergrad fra New York University Film School.

Michael Gramaglia (f. 1964) jobbet som lydtekniker i åtte år før han flyttet til Roma for å jobbe med filmfotografen Vittorio Storaro. Han har en universitetsgrad i litteratur, og ble venn med The Ramones da han jobbet med management for underholdningsbransjen.

END OF THE CENTURY er disse filmskapernes regissørdebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}