BIFF 2012

End of Watch

1t 48m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
End Of Watch
Språk
Engelsk
Regi
David Ayer
Manus
David Ayer
Foto
Roman Vasyanov
Shake some action.

Politibetjentene Taylor og Zavala patruljerer South Central Los Angeles. De er unge, dedikerte politimenn som ikke har noe imot å sette regelverket til side når situasjonen krever det, og med årene har de også opparbeidet seg en viss respekt blant bydelens kriminelle. Når Taylor en dag stopper en bil for en enkel trafikkovertredelse og etter en rutinemessig kontroll av kjøretøyet oppdager våpen og penger tilhørende et av Mexicos mest notoriske narkokarteller, havner de to på mafiaens dødsliste.

Det umiddelbart mest påfallende med END OF WATCH er at den preges av en estetikk som minner om den vi finner i tv-serien Cops. Regissør David Ayer bruker en rekke diegetiske videokameraer til å bringe oss tett inn på rollefigurene og deres handlinger. Dermed ender det som i utgangspunktet høres ut som et klisjépreget hollywoodplott opp som en film som på en og samme tid kjennes både realistisk, gjenkjennelig og nyskapende. END OF WATCH er rett og slett en av de mest spennende og intense politifilmene på lenge.

Regi

DAVID AYER en en amerikansk manusforfatter, produsent og regissør. Som 18-åring ble han med i den amerikanske marinen, hvor han tjenestegjorde på ubåt. Basert på sine egne erfaringer fra marinen skrev han manus til spillefilmen SQUIDS  og U-571. Sistnevte ble en stor sukssess, og la grunnlaget for hans videre karriere. Han har seinere skrevet manus til blant annet Oscar-belønnede TRAINING DAY (2001), samt skrevet og regissert flere filmer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}