BIFF 2004

Endenes årstid

2004 • 1t 25m • Mexico

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Temporada de Patos
Regi
Fernando Eimbcke

De fjortenårige kompisene Flama og Moko har handlet inn og lagt alt til rette for en perfekt søndag ettermiddag. Foreldrene er borte, de har fri tilgang til Playstation, øl og pornoblad, og pizzaen er på vei. Det går imidlertid ikke slik de hadde sett for seg. Den nesevise sekstenårige naboen Rita kommer innom og insisterer på å låne stekeovnen deres for å bake en kake. I tillegg kommer pizzabudet elleve sekunder for seint jevnfør leveringsgarantien, men nekter å forlate leiligheten uten betaling. Strømmen går, og de fire blir sittende i leiligheten med lite annet å ta seg til enn å prate.

ENDENES ÅRSTID utvikler seg til et forrykende kammerspill mellom de fire ungdommene. Filmen er til tider utrolig morsom, men har også dialoger med tung livsfilosofi filtrert gjennom et tenåringssinn og et pizzabud. ENDENES ÅRSTID er en lavbudsjettsfilm med eksepsjonelle skuespillerprestasjoner og sylskarpe dialoger.

Regi

Fernando Eimbcke (1970) studerte film ved Centro Universitario de Estudios Cinematográficos i Mexico. Etter eksamen lagde han flere musikkvideoer, før han startet opp ei manussmie. I 2001 vant han midler til å produsere kortfilmen LA SUERTE DE LA FEA... A LA BONITA NO LE IMPORTA, som ble vist på en rekke festivaler. ENDENES ÅRSTID er hans første spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}