BIFF 2016

Endless Poetry

2016 • 2t 08m • Chile / Frankrike / Japan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Poesía sin fin
Språk
spansk
Undertekster
engelsk
Regi
Alejandro Jodorowsky
Manus
Alejandro Jodorowsky
Foto
Christopher Doyle
Produsent
Xavier Guerrero Yamamoto
Andre kapittel av Jodorowskys magisk-realistiske selvbiografi

Med ENDLESS POETRY fortsetter Alejandro Jodorowsky bokstavelig talt der han avsluttet THE DANCE OF REALITY. Hans nye film i den magisk-realistiske selvbiografien skildrer hans formative år som ung, søkende kunstner i Chiles hovedstad Santiago på 40- og 50-tallet. I Jodorowskys verden er overgangen mellom den kollektive underbevisstheten og den fysiske virkeligheten alltid flytende, og dermed er det bare passende at selvbiografien hans er full av dverger, djevler, dauinger, magi og metatekstuelle inngrep.

Filmens karnivalistiske estetikk og bruk av religiøs ikonografi har fått flere til å trekke paralleller til Federico Fellini, men først og fremst er den chilensk-franske filmskaperen, tegneserieforfatteren, poeten, esoterikeren og terapeuten seg selv. Og med selveste Christopher Doyle som fotograf makter han nok en gang å projisere sitt særegent surrealistiske og mytologiske verdensbilde på det store lerretet. ENDLESS POETRY er en dypt personlig film fra en av vår tids virkelig store auteurer.

Regi

Alejandro Jodorowsky (Chile, 1929) Filmer i utvalg: THE DANCE OF REALITY (2013), THE RAINBOW THIEF (1990), THE HOLY MOUNTAIN (1973), MULDVARPEN (1970)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}