BIFF 2010

Enemies of the People

2009 • 1t 34m • Kambodsja / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Enemies of the People
Regi
Teth Sambath & Rob Lemkin
Teth Sambaths foreldre ble drept av Røde Khmer. Nå møter han deres bødler

Pol Pots regime i Kambodsja på 70-tallet er et av de blodigste i verdenshistorien; Mellom 1,5 og 2,3 millioner av en befolkning på 8 ble drept som folkefiender. Regissør Thet Sambaths familie var blant ofrene, men nå har han over en periode på ti år blitt kjent med - og fått tillit fra - Pol Pots høyre hånd, Noun Chea. ENEMIES OF THE PEOPLE viser unike bilder av Sambath og Cheas samtaler på 2000-tallet fram til Chea ble arrestert i 2007 for forbrytelser mot menneskeheten. Vi møter også flere av bødlene for regimet på ulike nivåer. De prøver å forklare hvordan det kunne gå som det gikk, de viser hvor enorme likhauger lå, og de snakker om hvordan de henrettet folk med kniv i så stort omfang at de ble utmattet og måtte skifte stilling for å slakte videre. ENEMIES OF THE PEOPLE forteller en grotesk historie om de mest uforståelige, grusomme brudd på menneskerettigheter noensinne – en historie fra vår nære fortid.

Regi

Thet Sambath er reporter i Phnom Penh Post, Kambodsjas fremste engelskspråklige avis. Han er anerkjent som en av Kambodjas fremste gravende journalister og artiklene hans har blitt trykket over hele kloden. Han har jobbet som lege og menneskerettighetsetterforsker. Siden 1994 har han jobbet som tolk og kameraoperatør for mange verdensomspennende kringkastingsselskaper, for eksempel BBC og NBC.

Rob Lemkin har produsert og regissert over femti dokumentarfilmer for blant andre BBC, Channel 4, Sky og The History Channel. Han har vunnet mange priser både i Storbritannia og utenfor hjemlandet. Lemkin står bak en rekke filmer om historie og politikk i Asia, blant annet THE REAL DR EVIL, WHO REALLY KILLED AUNG SAN? og MALAYA: THE UNDECLARED WAR.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}