BIFF 2012

Escape Fire: The Fight to Rescue American Healthcare

2012 • 1t 35m • USA / Kina / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Escape Fire: The Fight to Rescue American Healthcare
Regi
Susan Frömke, Matthew Heineman
Helse(u)vesen.

For nordmenn flest er det amerikanske helsevesenet noe man rister på hodet over – en illustrasjon på hvor galt det kan gå når kapitalismen får frie tøyler, og et bevis på at vår egen utskjelte modell tross alt har sine sider. For selv om amerikanerne har noen av verdens ledende spesialister og forskere – for ikke å si verdens ledende legemiddelindustri – synes ikke systemet deres å være særlig godt egnet til å gjøre det man de fleste steder er enige om at et helsevesen er til for: å holde mennesker friske.

I den kritiske dokumentarfilmen ESCAPE FIRE: THE FIGHT TO RESCUE AMERICAN HEALTHCARE er nettopp legemiddelindustrien et av hovedtemaene. En rekke fremstående politikere, leger og akademikere bidrar til å synliggjøre svakhetene i et system hvor legemiddelindustrien og forsikringsbransjen stort sett gjør som de vil. Og med norske øyne er det bekymringsverdig å registrere at det finnes flere paralleller mellom norske og amerikanske forhold – særlig når det kommer til filosofien om å definere helsevesenets oppgaver utfra kvantitet snarere enn kvalitet.

Regi

SUSAN FRÖMKE er en produsent, regissør og forfatter som har vunnet flertallige Emmy- og Grammy-priser for sitt arbeid. Hun har arbeidet med film i over 30 år, og hun har jobbet med både dokumentar- og dramaproduksjoner.

MATTHEW HEINEMAN er en filmskaper og fotograf med base i New York. HEINEMAN har jobbet med flere dokumentarer, kortfilmer og reklamer. For ESCAPE FIRE: THE FIGHT TO RESCUE AMERICAN HEALTH CARE (2012) ble han sammen med medregissør Susan Frömke nominert til Grand Prize ved Sundance filmfestival.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}