BIFF 2019

Escape from Raqqa

2019 • 1t 42m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Exfiltrés
Språk
arabisk/engelsk/fransk
Undertekster
engelsk
Regi
Emmanuel Hamon
Manus
Benjamin Dupas, Emmanuel Hamon
Foto
Thomas Bataille
Produsent
Frédéric Brillion, Gilles Legrand, Rula Nasser
Den sanne historien om flukten fra IS

Uten å fortelle ektemannen Sylvain, tar sosialarbeideren Faustine med seg den fem år gamle sønnen Noah og reiser til Syria, hvor hun slutter seg til IS. Kort tid etter ankomsten i Raqqa blir det imidlertid klart at den franske kvinnen, som nylig konverterte til islam, har begått en stor feil. Livet i det såkalte kalifatet er et helvete, og hun angrer bittert på sin beslutning om å reise. Hjemme i Paris innser Sylvain at franske myndigheter ikke vil kunne hjelpe ham med å hente familien hjem igjen, og ved hjelp av handlekraftige venner tar han saken i egne hender.

ESCAPE FROM RAQQA er basert på virkelige hendelser, og bygger på lange og detaljerte intervjuer med de involverte personene. Filmen gir oss et forstyrrende innblikk i livet i det barbariske og absurd voldelige samfunnet IS bygget opp i Syria, samtidig som den presenterer oss for en familie som opplever sitt livs mareritt. Dette er en nervepirrende og realistisk spenningsfilm som gir et unikt perspektiv på den syriske borgerkrigen.

Regi

Emmanuel Hamon (Frankrike) Filmografi: THE SOVIET REVOLUTION TOLD THROUGH ITS CINEMA (2017), SELVES AND OTHERS: A PORTRAIT OF EDWARD SAID (2004)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}