BIFF 2011

Et afrikansk valg

2010 • 1t 29m • Ghana / Sveits / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
An African Election
Regi
Jarreth Merz
En eksplosiv valginnspurt på Afrikas vestkyst

I 1957 ble Ghana det første av de afrikanske kolonilandene som oppnådde uavhengighet. Veien mot demokrati har imidlertid ikke vært enkel. Landet har unngått brutale borgerkriger og humanitære katastrofer som har rammet flere naboland, men har samtidig hatt flere militærdiktatur.

ET AFRIKANSK VALG gir et innsideblikk på Ghanas presidentvalg i 2008, og fanger spenningen under den svært jevne valgkampen mellom det sittende partiet og det noe mer venstreorienterte opposisjonspartiet. Idet resultatet nærmer seg ser vi antydninger til urent spill, og folk tar til gatene. Klarer den ghanesiske valgkommisjonen å unngå den samme tragedien som har rammet så mange afrikanske valg? Denne thrilleren av en dokumentarfilm følger prosessen og viser folks kamp for demokrati i Vest-Afrika.

Regi

Jarreth Merz vokste opp i Ghana, Sveits og Tyskland. Den flerspråklige regissøren og produsenten har bakgrunn fra studier ved New York University, og er aktiv innen film, TV og teater. Noen kjenner han kanskje igjen som skuespiller, blant annet i rollen som Simon fra Kyrene i THE PASSION OF THE CHRIST. Dokumentarfilmen AN AFRICAN ELECTION ble resultatet av en reise til barndomslandet Ghana.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}