BIFF 2005

Et år uten kjærlighet

2005 • 1t 35m • Argentina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Un año sin amor
Regi
Anahí Berneri
Hiv-positive Pablo har ett år igjen å leve og starter letingen etter mannen i sitt liv

ET ÅR UTEN KJÆRLIGHET er basert på en selvbiografisk roman av Pablo Pérez, som også har bidratt til filmens manus. Handlingen er lagt til 1996, rett etter at aids-kongressen i Vancouver gjorde den nye anti-retrovirale behandlingen tilgjengelig. Vi møter den unge forfatteren Pablo, som er hiv-positiv. Han får beskjed om at han har ett år igjen å leve, men nekter å la seg medisinere så lenge bivirkningene til de nye medisinene ikke er dokumenterte. Istedenfor konsentrerer han seg om en mental helbredelse. Han begynner å skrive dagbok, ikke for å etterlate seg et stykke litteratur, men for å lage en statusrapport over sitt eget liv. Han bestemmer seg også for å sette i gang en søken etter mannen i sitt liv, eller i hvert fall en som kan dele tilværelsens gleder med ham en siste gang. Jakten på den rette fører ham til kontaktannonse-markedet, diverse pornokinoer og Buenos Aires’ mange homoklubber. Han stifter snart kjennskap med byens sadomasochistiske underverden.

ET ÅR UTEN KJÆRLIGHET er et usentimentalt bilde av å leve med hiv, og en skildring av menneskenes søken etter mening i tilværelsen.

Regi

Anahí Berneri er født i Buenos Aires i 1975. Hun har studert filmproduksjon ved ORT i Buenos Aires, og senere ved INA i Paris. I 1997 begynte hun å jobbe blant annet som castingansvarlig og klipper, og hun laget sin første kortfilm samme år. Hun underviser nå i lyd- og bildedesign ved La Universidad de Buenos Aires. ET ÅR UTEN KJÆRLIGHET er hennes langfilmdebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}