BIFF 2003

Et demokratisk valg

2002 • 0t 50m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Unprecedented: The 2000 Presidential Election
Regi
Richard Ray Perez & Joan Sekler

Vi tas med til valgdagen i USA, og forsøkene på å telle stemmene korrekt i dagene som fulgte. Filmen ruller opp mistenkelige mønstre av irregularitet, mangel på rettferd, og manipulering i en stat som er styrt av den ene kandidatens bror. Bevisene mot Jeb Bush og andre viser at republikanere i statsembeter i Florida sto bak manipulering av lister på en slik måte at mange ikke fikk stemme. Filmen bretter ut en hel del andre forhold som gjør tilskueren matt av sinne og forargelse. Det var da heller ingen begeistring å spore i Det Hvite Hus da filmen ble vist i USA.

Regi

Richard Ray Peréz er utdannet ved Harvard innen studier i visuelle medieer og miljøfag. Han var medprodusent og regisserte CRASHING THE PARTY: THE DEMOCRATIC NATIONAL CONVENTION 2000 og har arbeidet som freelance produsent for TV.

Joan Sekler stiftet Los Angeles Independent Media Center - et verdensomspennende nettverk av uavhengige journalister som jobber med politiske og sosiale spørsmål. Blant hennes mest kjente verk er THE PANAMA DECEPTION og YELLOW WASPS: ANATOMY OF A WAR CRIME, om krigen i Bosnia. Dessuten produserte hun CRASHING THE PARTY med Peréz.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}