BIFF 2020

Et glass til

2020 • 1t 57m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Druk
Språk
dansk
Undertekster
norsk
Regi
Thomas Vinterberg
Manus
Tobias Lindholm, Thomas Vinterberg
Foto
Sturla Brandth Grøvlen
Produsent
Sisse Graum Jørgensen, Kasper Dissing
Alt er bedre på stigende rus

Thomas Vinterbergs nye film tar utgangspunkt i den norske psykologen Finn Skårderuds misforståtte teori om at mennesket er født med en halv promille for lite, og dermed fungerer mye bedre med en øl eller to innabords. Teorien gjaldt opprinnelig bare ham selv, men er en teori som kan falle i smak i vårt naboland i sør. I ET GLASS TIL følger vi fire danske lærere som bestemmer seg for å teste ut Skårderuds hypotese ved å opprettholde en lav, men kontinuerlig promille på jobb og på fritiden. Kvartetten skrider til verket med en akademisk tilnærming, og innledningsvis er resultatene oppsiktsvekkende gode, men etter hvert sporer det fullstendig av for enkelte av amatørforskerne. Alkohol er et tveegget sverd, og noen greier å skjære seg på begge kantene.

Med Mads Mikkelsen og Thomas Bo Larsen i hovedrollene, og manus av Vinterberg og Tobias Lindholm, er ET GLASS TIL en åndelig oppfølger til publikumsfavoritten JAKTEN (BIFF 2012). Med dette intelligente, morsomme, samfunnskritiske og engasjerende dramaet viser Vinterberg nok en gang at han er en av Skandinavias største filmskapere.

ET GLASS TIL åpner Bergen internasjonale filmfestival den 07. oktober.

Regi

Thomas Vinterberg (Danmark) Filmer i utvalg: KURSK (2018), KOLLEKTIVET (2016), FAR FROM THE MADDING CROWD (2015), JAKTEN (BIFF 2012), SUBMARINO (2010), EN HELT KOMMER HJEM (BIFF 2007), DEAR WENDY (BIFF 2005), FESTEN (1998)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}