BIFF 2004

Et hull i mitt hjerte

2004 • 1t 38m • Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Ett hål i mitt hjärta
Språk
Svensk
Regi
Lukas Moodysson
Manus
Lukas Moodysson, Thorsten Flinck, Sanna Bråding, Björn Almroth og Goran Marjanovic
Foto
Malin Fornander, Jesper Kurlandsky, Karl Strandlind og Lukas Moodysson
Produsent
Lars Jönsson

ET HULL I MITT HJERTE ble vist med en advarsel da den i høst ble satt opp på svenske kinoer. Distribusjonsselskapet følte at de hadde et moralsk ansvar for å varsle publikum om at filmen inneholder særdeles sjokkerende scener. Regissør Lukas Moodysson, som helt siden debuten FUCKING ÅMÅL (1999) har testet grensene for våre følelser og fordommer, går med sin siste film enda lengre enn før. Historien om den forkomne pornofilmskaperen og alenepappaen Rickard, er gruoppvekkende og nærmest blottet for sympati. Handlingen foregår for det meste inne i familiens vemmelige leilighet. Med kompisen Geko og unge Tess i hovedrollene skal Rickard i filmens anslag ta til med innspillingen av sin neste film. De involverte skyller ned alkohol, blir mer og mer fornøyd med seg selv, og resten av hemningene forsvinner.

Samfunnskritikk har alltid preget Moodyssons filmer. ET HULL I MITT HJERTE er intet unntak. Kritikken av overfladiskheten og historieløsheten som preger dagens samfunn understrekes gjennom filmens reality-tv-kvaliteter: Nesten alt foregår foran kamera inne i samme leilighet. Hovedrolleinnehaverne oppfører seg som om de er kjendiser, selv om deres "claim to fame" er heller nedrig. Og kinopublikummet ser på personene med avsky, mens de kanskje aller helst håper å få med seg noen nakenscener.

Regi

Lukas Moodysson (f. 1969) er født i Malmö og studerte film ved Dramatiska institutet i Stockholm. Moodysson slo igjennom som en av Skandinavias dyktigste regissører med sin første spillefilm, FUCKING ÅMÅL, i 1999. Filmen vant Teddy-prisen ved Berlin internasjonale filmfestival, og ble hyllet som en av årets beste filmer. Moodysson har hatt suksess også med sine senere filmer og står blant annet bak TILLSAMMANS (2000) og LILJA 4-EVER (2002). Han har dessuten gjort seg bemerket som poet og skribent. For noen uker siden ble han sterkt kritisert for å ha hevdet at han holdt på med et nytt prosjekt om dronning Silvia og hennes nazifar.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}