BIFF 2004

Et sosialt folkemord

2003 • 1t 58m • Argentina / Sveits / Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Memoria del saqueo
Regi
Fernando E. Solanas

ET SOSIALT FOLKEMORD setter fokus på hvordan 25 års korrupsjon har skapt en nærmest bunnløs fattigdom blant det argentinske folket. Solanas banker sitt budskap inn i publikum med klipping mellom befolkningens raseri i gatene, og de korrupte politikernes fråtsing i sin egen fortreffelighet. Solanas' dokumentar er samtidig en kommentar til korrupsjonen i Argentina de senere årene, og på et større plan et dokument over globaliseringens dehumaniserende konsekvenser. På grunn av blant annet privatiseringen av argentinske naturressurser nådde den argentinske økonomien et historisk lavmål i 2001, og voldelige konfrontasjoner mellom politiet og det argentinske folket fulgte.

ET SOSIALT FOLKEMORD viser at den avkastningen firmaer høster av for eksempel internasjonale oljeavtaler, sjelden kommer innbyggerne til gode. Filmen bør dermed igangsette debatter om privatisering av naturressurser verden over, og om det globale ansvaret dette innebærer også på individnivå. ET SOSIALT FOLKEMORD er en tankevekkende og velregissert dokumentar som både engasjerer og provoserer.

Regi

Med kamera som våpen har den politiske dokumentaristen Fernando E. Solanas gjennom mer enn 30 år portrettert det politiske og sosiale landskapet i sitt hjemland Argentina. Allerede med sin debut SMELTEOVNENES TIME satte regissøren en ny standard for politisk dokumentar, og Solanas har fortsatt å levere filmer av høy kvalitet gjennom hele sin karriere. I denne sammenhengen bør spillefilmene SØR (1985) og TANGO - GARDEL I EKSIL (1988) nevnes. Solanas mottok i år ærespris for sin filmkarriere ved filmfestivalen i Berlin.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}