2012 • 1t 37m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Ethel
Regi
Rory Kennedy
Kennedy-klanens mor.

Da Robert F. Kennedy ble myrdet i 1968, stod hans kone Ethel igjen med ansvaret for deres elleve barn. ETHEL er et intimt familieportrett av Ethel Kennedy, og bygger først og fremst rundt et langt intervju med henne gjort av hennes yngste datter, regissøren Rory Kennedy. ETHEL gir et unikt innblikk i Kennedy-familiens historie, og tegner et bilde av et politisk dynasti sett fra innsiden. Filmen blander med stort hell sammen Ethels personlige historie og noen av de mest epokegjørende og viktige hendelsene i USA, og verden for øvrig, i det tjuende århundret.

Gjennom intervjuer med syv av Kennedys barn blir vi fortalt historien om Ethels liv med Robert F. Kennedy og årene etter hans død. Filmen inneholder også en mengde bilder og videofilm fra Kennedy-familiens private samling som aldri tidligere har blitt vist. Rory Kennedy har tidligere kalt morens livshistorie «en av de store, ufortalte historiene». På BIFF får du altså sjansen til å se og høre den.

Regi

RORY KENNEDY er en amerikansk dokumentarregissør, og yngste datter av Ethel og Robert F. Kennedy. Hun debuterte med AMERICAN HOLLOW i 1999, en dokumentar om en fattig familie i Appalachia-fjellene. Denne vant hun flere priser for. For THE GHOSTS OF ABU GHRAIB (2007), en dokumentar om tortur og mishandling av irakiske krigsfanger, mottok hun en Emmy for «Outstanding Nonfiction Special» og en Gracie Allen-pris for beste regissør. ETHEL har vunnet prisen for beste dokumentar ved Ashland Independent Film Festival.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}