BIFF 2014

Everyday Rebellion

2013 • 1t 58m • Sveits / Tyskland / Østerrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Everyday Rebellion
Språk
arabisk, engelsk, farsi, russisk, spansk
Undertekster
Engelsk
Regi
Arash T. Riahi, Arman T. Riahi
Manus
Arash T. Riahi, Arman T. Riahi
Foto
Arash T. Riahi, Arman T. Riahi, Mario Minichmayr, Dominik Spritzendorfer
Produsent
Arash T. Riahi, Sabine Gruber, Michael Seeber, Susanne Guggenberger, Hercli Bundi
En mosaikk av sivil ulydighet

I Ukraina demonstrerer feministgruppa FEMEN ved å kle seg toppløse og sage ned krusifikser. I Spania kjemper folkebevegelsen Los Indignados for retten til en fremtid. I New York gjorde demonstranter det samme ved å okkupere Wall Street. I Midtøsten har flere diktaturer falt under og etter den arabiske våren. Over hele verden har vi de siste årene vært vitne til aksjoner som har vokst frem på grasrotnivå, og til slutt fått massiv oppslutning. Hva har alle disse demonstrasjonene til felles?

I en tid preget av internett og sosiale medier er det lettere for enkeltmennesket å få sitt budskap hørt, men tilsynelatende vanskeligere å faktisk endre sin og andres virkelighet. EVERYDAY REBELLION ser nærmere på små og store demonstrasjoner som har preget de siste årenes nyhetsbilde, og går i dialog med noen av menneskene bak dem. Et av de sentrale nøkkelbegrepene er anti-vold, ofte i svært kreativ utfoldelse. Metodene kan være vidt forskjellige, men bak dem alle ligger et ektefølt ønske om å endre verden til det bedre.

Regi

Arash T. Riahi (Iran, 1972) Arman T. Riahi (Iran, 1981) Arash filmer i utvalg: NERVEN BRUCH ZUSAMMEN (2012), EIN AUGENBLICK FREIHEIT (2008), EXILE FAMILY MOVIE (2006) Arman filmer i utvalg: THIS HUMAN WORLD (2012), SCHWARZKOPF (2011)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}