BIFF 2021

Everything Went Fine (Alt gikk fint)

2021 • 1t 53m • Frankrike

34 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Tout s'est bien passé
Språk
fransk
Undertekster
norsk
Regi
François Ozon
Manus
François Ozon
Foto
Hichame Alaouie
Produsent
Eric Altmayer, Nicolas Altmayer
Et varmt og rørende drama om livet og aktiv dødshjelp

Når 85 år gamle André rammes av et slag og blir lam i halve kroppen, er han fast bestemt på å avslutte livet via aktiv dødshjelp. Men siden dette ikke er lov i Frankrike, er han avhengig av hjelp fra datteren Emmanuelle for å komme seg til Sveits og utføre prosedyren. Emmanuelle er på sin side ikke umiddelbart lysten på å hjelpe faren med å avslutte livet. André har verken vært noen god far eller noen god ektemann, men ikke desto mindre knytter hans ambisjon om å velge sin egen vei ut av livet ham, døtrene og hans fraskilte kone tettere sammen.

Å kalle François Ozon for en allsidig filmskaper er en underdrivelse. Hans filmografi spenner fra svarte komedier og psykoseksuelle thrillere til campy adaptasjoner av ungdomsbøker og sobert fortalte historier fra virkeligheten. Hans nye film er et varmt og intelligent drama om aktiv dødshjelp og hvordan bevissthet om vår egen forgjengelighet får oss til å se annerledes på tilværelsen. Med imponerende rolletolkninger fra Sophie Marceau, André Dussollier og Charlotte Rampling, er EVERYTHING WENT FINE en klok og rørende film om livet, døden og alt derimellom.

Regi

François Ozon (Frankrike) Filmer i utvalg: SOMMEREN ‘85 (BIFF 2020), VED GUDS NÅDE (BIFF 2019), DOBBELT BEGJÆR (BIFF 2016), MIN NYE VENNINNE (2014), I DE BESTE HJEM (2012), FRUSTRERT FRANSK FRUE (2010), RICKY (2009)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}