BIFF 2005

Faces of Change

2005 • 1t 20m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Faces of Change
Regi
Michèle Stephenson
Fem mennesker fra ulike verdenshjørner dokumenterer på video sine opplevelser av fremmedfrykt

Da bulgarske Ivan Ivanov som nyutdannet lege oppdaget at pasienter nektet å la seg behandle av ham fordi han var av sigøyneravstamning, bestemte han seg for å skifte yrke. Han valgte å utdanne seg til menneskerettighetsadvokat, for slik å kunne arbeide for det undertrykte romani-folket i sitt hjemland.

I FACES OF CHANGE møter vi Ivanov på vei til New York. Sammen med en kasteløs fra India, en tenåringsmor fra Brasil, en sosialaktivist fra Mauritania og en miljøvernsadvokat fra Louisiana, USA skal han læres opp i kamerabruk. Deretter skal de alle tilbake til sine respektive hjemland for å dokumentere den urett de utsettes for. Det makeløse og urovekkende resultatet av deres treårige opptak er vevd sammen av den sosialt engasjerte regissøren Michèle Stephenson. Fra de høyst forskjellige verdenshjørnene får vi se slående like bilder av alt fra ramponerte hjem til oppvisning av dyp sosial forskjellsbehandling. Videoene er unike fordi de er tatt opp fra innsiden. Heldigvis er det ikke bare elendighet, urettferdighet og rasisme, men også håp og engasjement, som finner gjenklang i de fem landene.

Regi

Som filmskaper og menneskerettighetsadvokat med bakgrunn fra Haiti og Panama har Michèle Stephensonen en unik innfallsvinkel til dokumentarfilmproduksjon. Hennes iver etter å fortelle historiene til mennesker som altfor sjelden slipper til i massemediene går som en rød tråd gjennom hele hennes filmografi. Hun har lært opp menneskerettighetsaktivister fra hele verden i grunnleggende kameraarbeid slik at de kan dokumentere sin hverdag. Hun har tidligere laget prisbelønnede filmer som THE KEEPER (1997), WITNESS VIDEO FOR CHANGE (2000) og PLAY MAS (2001).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}