BIFF 2012

Facing Mirrors

2011 • 1t 42m • Iran

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Aynehaye Roobaroo
Regi
Negar Azarbayjani
Starting with the (wo)man in the mirror.

I FACING MIRRORS møter vi de to iranske kvinnene Rana og Adineh, hvis skjebner flettes i hverandre som et resultat av tilfeldighetenes spill. Rana lever et tradisjonelt muslimsk liv, men er nødt til å kjøre taxi for å livnære seg ettersom hennes ektemann sitter i fengsel. Adineh er på sin side på rømmen fra sin far, som vil gifte henne bort, noe som stemmer dårlig overens med hennes planer om å reise ut av landet for å gjennomgå en kjønnsskifteoperasjon. Samhørigheten kvinnene føler er ikke basert på edel fordomsfrihet, men er snarere et utslag av en uventet følelse av solidaritet – og vissheten om at de kan hjelpe hverandre ut av en vanskelig situasjon.

På tross av at mange i Vesten har mye å utsette på hvordan man i Iran styrer sin utenrikspolitikk og behandler sine kvinner, synes det vestlige publikummet å være nærmest unisone i sin begeistring for iransk film. FACING MIRRORS er nok et eksempel på at de mange tabuene i det iranske samfunnet skaper en fruktbar grobunn for oppfinnsomme, samfunnskritiske regissører.

Regi

NEGAR AZARBAYJANI er født i 1974. Hun har en bachelor i film fra Universitetet i Teheran, Iran og mastergrad i visuell kunst fra Emerson College i Boston. Hun startet sin filmkarriere som skuespiller i tv-serier, men senere har hun regissert flere kortfilmer og animasjonsfilmer i både USA og Iran. FACING MIRRORS er hennes første spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}