BIFF 2005

Falsk forklaring

2005 • 1t 34m • Tyskland / Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Falscher Bekenner
Regi
Christoph Hochhäusler
Unge Armins identitetsforvirring

FALSK FORKLARING beretter om 18 år gamle Armin som lever et tilsynelatende normalt liv i en forstad et sted i Tyskland. Han holder imidlertid på å kveles av morens velmenende omsorg, farens forventninger og forstadens uendelige kjedsomhet.

En dag skjer det en bilulykke utenfor huset hans. Han skriver et brev til politiet der han tilstår at han er skyld i ulykken. Etterhvert begynner han å påta seg ansvar for flere kriminelle handlinger han er vitne til eller leser om. Det begynte som en spøk, men utvikler seg til en besettelse. Snart er det ikke nok å bare late som om han er skyldig.

FALSK FORKLARING er ikke bare en miljøbeskrivelse av det tyske forstadshelvete og heller ikke et studie i identitetskrise. Det dreier seg like mye om et mønster vi alle fanges inn av: lengselen etter å bestemme over eget liv.

Regi

Christoph Hochhäusler er utdannet ved høyskolen HFF i München, der han studerte ved regilinjen. Avisen Le Monde beskrev hans debutfilm MILCHWALD som Berlinalens beste tyske film i 2003. FALSK FORKLARING er hans andre spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}