FAMILIEBILDET forteller en universell historie gjennom et va..." /> FAMILIEBILDET forteller en universell historie gjennom et va..."/> FAMILIEBILDET forteller en universell historie gjennom et va...">
BIFF 2013

Familiebildet

2013 • 0t 58m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Familiebildet
Språk
Norsk
Undertekster
Engelsk
Regi
Yvonne Thomassen
Manus
Yvonne Thomassen
Foto
Olaug Spissøy Kyvik
Produsent
Trude Refsahl
Identitet, familiehemmeligheter og norsk krigshistorie

Yvonne vil forsøke å samle familien sin til et familieportrett mens bestemoren fortsatt har helsen i behold, men det er lettere sagt enn gjort. Flere av slektningene snakker ikke sammen, og samhold er erstattet med taushet og fravær. De har alle svært vanskelig for å fortelle om de traumatiske hendelsene de ble utsatt for under krigen. Nedbrenningen og tvangsevakueringen av Finnmark drev bestemoren og bestefaren på flukt med tre små barn, og disse hendelsene har tæret på familiebåndene og etterlatt store følelsesmessige sår.

FAMILIEBILDET forteller en universell historie gjennom et varmt og personlig innblikk i regissørens familie og slektsbakgrunn. Den gir et viktig innblikk i vår felles historie, og skildrer konsekvensene av krigstraumer som forplanter seg nedover i generasjonene. Gjennom lange, gode samtaler med bestemor, mor og tanter nøster Yvonne sakte, men sikkert opp i fortiden, og hun oppdager ubelyste sider ved både norgeshistorien og sin egen identitet.

Regi

YVONNE THOMASSEN er en norsk regissør, utdannet innen journalistikk og fjernsynsproduksjon. FAMILIEBILDET er hennes debut som dokumentarregissør. Hun har tidligere arbeidet på en rekke dokumentar- og fiksjonsfilmproduksjoner.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}