BIFF 2011

Family Portrait in Black and White

2011 • 1t 30m • Ukraina / Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Family Portrait in Black and White
Regi
Julia Ivanova
Hvordan vokse opp med feil farge i blendahvite Ukraina?

I en landsby i Ukraina oppfostrer Olga Nenya tjuetre barn. Seksten av de er mørkhudete barn med ukrainske mødre og afrikanske fedre. I et land med minimalt etnisk mangfold og utbredt rasisme har mødrene følt seg tvunget til å forlate dem. Hos Olga er det derimot rom for alle. Scener fra hverdagen gir et innblikk i hennes nære, men også konfliktfylte forhold til sine fosterbarn. I Olgas kommunistiske ideologi er det den kollektive plikten som kommer i første rekke. Hun gir barna trygghet og en etterlengtet følelse av å høre hjemme, samtidig som hennes kontrollerende oppdragelse gir grobunn til opprør.

Barnas historier handler også om møtet med en hard virkelighet utenfor husets beskyttende vegger, hvor 99,9 prosent av befolkningen er slavisk og blond. En av guttene drømmer derfor om å gjenforenes med sin far i Uganda, og en annen ønsker å flytte til en vertsfamilie i Italia. Deres framtidige muligheter avhenger i stor grad av én person: Olga Nenya.

Regi

Julia Ivanova ble født i Russland, utdannet seg innen film i Moskva og jobbet flere år i russisk filmindustri. I 1995 emigrerte hun til Canada. Siden har hun jobbet som dokumentarfilmskaper. Ivanovas prisbelønte debutfilm FROM RUSSIA, FOR LOVE (2000), handler om adopsjon av eldre  barn, og de senere årene har hun laget en rekke dokumentarfilmer om temaet foreldreløshet.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}