BIFF 2020

Fanget av nettet

2020 • 1t 40m • Tsjekkia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Caught in the Net
Språk
tsjekkisk
Undertekster
engelsk
Regi
Barbora Chalupová, Vít Klusák
Manus
Barbora Chalupová, Vít Klusák
Foto
Adam Krulis
Alt du vil vite om grooming (men ikke våger spørre om)

Det er en velkjent sak at pedofile bruker internett til å kontakte barn for å prøve å utveksle seksualiserte bilder og avtale møter i det virkelige liv, men de færreste av oss vet hvor utbredt dette er – eller hvordan det foregår i praksis. I den tsjekkiske dokumentarfilmen FANGET AV NETTET er publikum flue på veggen når regissørene Barbora Chalupova og Vit Klusak hyrer inn tre voksne skuespillere med ungt utseende for å spille tolv år gamle jenter på internett. Scenene vi blir vitne til gir et forstyrrende intimt innblikk i en overgrepskultur altfor mange unge eksponeres for.

Gjerningsmennenes ansikter er anonymisert slik at vi bare ser øynene og munnene deres. Dette gir filmen et surrealistisk preg som forsterker følelsen av å begi seg inn i en verden der samfunnets normer og regler ikke gjelder. FANGET AV NETTET er en fengslende og sjokkerende film som avkler overgripernes teknikker, og bygger opp mot noen svært ubehagelige konfrontasjoner når «jentene» avtaler å møte noen av mennene de har chattet med i det virkelige liv.

Denne filmen kan strømmes på BIFF+ fra 12. til 31. oktober 2020. Begrenset antall visninger på BIFF+.

Regi

Vít Klusák (Tsjekkia) & Barbora Chalupová (Tsjekkia) Klusáks filmer i utvalg: THE WHITE WORLD ACCORDING TO DALIBOREK (2017), GOOD DRIVER SMETANA (2013). Chalupovás filmer i utvalg: CZECH JOURNAL: REAL(E)STATE (2019), THEORY OF EQUALITY (2017)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}