BIFF 2003

Far og sønn

2003 • 1t 23m • Russland / Tyskland / Italia / Frankrike / Nederland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Otets i syn
Regi
Aleksandr Sokurov

Far og sønn bor sammen i en liten takleilighet i Jalta. Der har de levd sammen og skapt sin egen verden, full av små ritualer. Av og til ser de ut som brødre, av og til mer som elskere.

Alexei følger i sin fars fotspor når han søker seg inn i militæret. Han liker sport, er litt uansvarlig og har problemer med kjæresten som er sjalu på de sterke båndene Alexei har til faren. Selv om Alexei vet at alle en dag må rive seg løs fra hjemmet og leve sitt eget liv, virker det skremmende. Faren har fått tilbud om en bedre betalt jobb et annet sted i landet. Og kankje det er på tide han kommer seg litt mer ut og finner seg en kvinne å dele livet med? Men hvem skal da trøste Alexei når han har vonde drømmer om natten?

Regi

Aleksandr Sokurov (1951 i Irkutsk, Russland) begynte med historiestudier ved Universitetet i Gorkij og studerte senere ved den statlige filmskolen i Moskva. I perioden 1969-75 arbeidet han som regiassistent for lokalt TV. Etter Tarkovskij regnes Sokurov som en av de fremste av moderne russiske filmregissører. Filmene hans var forbudt inntil 1986, og ble frigitt takket være nettopp hans venn Tarkovskij. BIFF presenterte hans film RUSSIAN ARK i fjor, og noen andre filmer fra hans hånd er PAINFUL INDIFFERENCE (1987), DAYS OF ECLIPSE (1988), MOR OG SØNN (1997), MOLOCH (1998) og TAURUS (2001).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}