BIFF 2006

FARGEN AV OLIVEN

2006 • 1t 37m • Mexico

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
El Color de los olivos
Regi
Carolina Rivas
Et intimt portrett av hverdagsliv i Palestina: Veggen, soldatene, oliventrær og gode vennskap

Denne dokumentaren viser den ydmykende segregeringen palestinerne er ofre for og krigens absurde tilstand. I en velkomponert blanding av direkte, iakttagende film fra hverdagslivet og gjeninnspilte scener får vi innsikt i truslene, trøsten og håpet palestinerne lever med under okkupasjonen. Vi følger en familie som lever bare 25 kilometer fra Tel Aviv, i en landsby som er splittet av den infame israelske sikkerhetsveggen, og barna må vente i evigheter ved sjekkpunkter for å komme seg til skolen.

Filmen er elegant og vakkert fotografert, noe som nærmest gir en kontemplativ og fredelig følelse i en film fra en krigssone. Dette forsterkes av familiens stoiske ro i møte med sine omgivelser. Filmskaperne har utelukkende brukt naturlig lys, noe som gir en helt spesiell stemning. De prøver også å holde en form for objektiv distanse ved at familien vi følger tett ikke får snakke inn i kamera. Filmen kan framstå som noe i nærheten av et antropologisk studium.

Regi

Unge meksikanske Carolina Rivas har tidligere vært i Cannes med kortfilmen ZONA ZERO (2003). FARGEN AV OLIVEN er hennes første fullengdes dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}